Новини

Всеки може да бъде герой!

19 Април 2017

Всеки може да бъде герой!

Кампанията Защото здравето има значение подкрепя инициативата „Млади герои” на учебните центрове „Хелен Дорон”.

Всички знаем за подвизите на Спайдърмен, костенурките – нинжда, Пойзън Айви и други супер герои, които вършат невъзможни неща в името на доброто. Нищо чудно, че повечето деца искат да са като тях.  Целта на кампанията „Млади герои” е именно това – да им вдъхне увереност, че от тях зависи много и че могат със собствени сили да направят околния свят поне мъничко по-красив.

През последния месец и половина учители и ученици от центровете "Хелен Дорон"обсъждат как да променят неуредиците, които ни заобикалят и които биха искали да променят. Говорят по теми като недостатъчното осветление и дупките по улиците, както и за нуждата от повече детски площадки. Подобни проекти, обаче, все още не са по силите им. 
Затова решават да се възпротивят срещу масовото присъствие на кучешки екскременти по зелените площи, където играят деца. За целта се правят табелки, които ще се поставят в повечето мини-паркове и градинки около учебните центрове на "Хелен Дорон" в София, за да подсещат собствениците да изхвърлят отпадъците на любимците си където трябва.   

Изпълнението на проекта ще стане в уикенда 22 – 23 април.

Ето и локациите по дни:

събота, 22.04.

14 - 16 ч. ж.к. Младост - при читалище Младост 1, парк Бедрок в Младост 2, паркът между Общината и бившето "Патиланци"

14 ч. - Паркът на ул."К. Величков" и ул"Пиротска"

15 - 17 ч. - сбор на ритуална зала "Красно село" и оттам из околните градинки

 

неделя, 23.04

12 - 14 ч. централните градинки - Градска градина, Борисова градина (между Ариана и детската площдака при Слончето), както и на ул. Солунска, и градинката при църквата "Св. Седмочисленици"

 

Инициативата се подкрепя и от училище за кучета "Послушен" и гражданска инициатива "Безопасни детски площадки"