Новини

ВМА С ГОРЕЩ ТЕЛЕФОН ЗА ПСИХОЛОГИЧНА ПОМОЩ В УСЛОВИЯТА НА COVID-19

29 Април 2020

ВМА С ГОРЕЩ ТЕЛЕФОН ЗА ПСИХОЛОГИЧНА ПОМОЩ В УСЛОВИЯТА НА COVID-19

От 28 април 2020 г., стартира безплатни консултации със специалистите от Клиника „Психиатрия и военна психология” на Военномедицинска академия (ВМА).

Източник: CredoWeb/voennomeditsinska-akademiya

За целта е разкрита телефонна линия 02/ 92 26 190,която ще бъде отворена всеки работен ден, в часовия диапазон от 09:00 до 13:30 часа.


Всички граждани, които изпитват прекомерен страх, тревога или безсъние, свързани с пандемията от COVID-19, ще могат да се срещнат и да разговарят със специалистите от ВМА, а

психологичните консултации са насочени към:

  1. Обучение за вземане на решения - краткосрочни техники, които са копинг-стратегии (стратегии за справяне) в настоящата ситуация по отношение на работа, семейство, финанси, здраве и т.н.
  2. Оказване на психологична подкрепа и помощ при овладяване на силни емоции като тревожност, страх, безпомощност, потиснатост, гняв и др., свързани с наличието на пандемия, както и икономическите последствия от нея.
  3. Психологична работа, фокусирана върху обучение в разпознаване на психосоматични симптоми (паника, обща тревожност, натрапливости, депресивни състояния, придружаващо безсъние) и преодоляването им чрез различни техники.
  4. При по-тежка изява на оплакванията ще се осъществи психиатрична консултация и евентуално лечение.