Новини

7 ПРИЧИНИ ДА ЗАМЕНИШ ПЛАСТМАСОВАТА БУТИЛКА ЗА ВОДА

02 Юли 2020

7 ПРИЧИНИ ДА ЗАМЕНИШ ПЛАСТМАСОВАТА БУТИЛКА ЗА ВОДА

Източник: realfood.bg

Най-важният фактор за нашето здраве е консумирането на вода. Около два литра дневно са ни необходими, за да бъдем хидратирани и свежи. Но в динамичното ни ежедневие често пропускаме редовното пиене на вода, случва се да забравим да си вземем или пък ни писва да даваме по няколко пъти на ден пари за бутилки вода от магазина.

Оказва се, че трябва да се замислим и да вземем по-адекватно решение, което да ни подсигури водата за деня, респективно – да сме спокойни за хидратацията на организма си.

Има 7 основни причини, които да ни накарат да заменим пластмасовите бутилки за вода. Ето ги:

1. От пластмасовите бутилки за вода, които купуваме от магазина, се отделят вредни химикали в самата вода – особено, ако престои повече време или е изложена на пряка слънчева светлина.
Щом попаднат в тялото ни, тези опасни химикали започват да влияят негативно на нашия организъм, блокирайки жизненоважни процеси за нашето развитие.

2. Многократно използваната пластмасова бутилка прави положението още по-неприятно...
Защото от една страна вече имаме отделяне на вредни вещества, а меката пластмаса на бутилката е предпоставка за допълнително образуване на бактерии. Така че употребата на една бутилка отново и отново – дори и с благородната мисъл да опазим околната среда – всъщност е неправилна и вредна за нас.

3. Пластмасовата бутилка „влива“ пластмаса в самите нас
Да, звучи страшно и подобно на гореспоменатото, но е истина. Пластмасови микрочастици попадат в тялото ни чрез водата и категорично нанасят вреда на нашето здраве.

4. Пластмасовите бутилки за вода са едно неспирно харчене на нашите пари!
Вредно, че и скъпо! Наистина е абсурд да даваме по няколко пъти на ден пари за вода! А топлото време ни се отразява на джоба още повече.

5. Пластмасовите бутилки много трудно се разграждат!
Има много видове пластмаси, но всяка една от тях се разгражда адски бавно и трудно, отделяйки опасни вещества в природата. Периодът на това разграждане е между 400 и 1000 години. Както и да го погледнем, щетите за повече от ползите.

6. Бутилките от пластмаса сериозно увреждат планетата!
Не случайно много се заговори за „пластмасова планета“. Клипчетата в нета показват страшни неща, които – за огромна жалост – са истина. Огледайте се! Накъдето и да погледнете, виждате пластмаса в най-различни форми, големини и видове.

7. Действай смислено и полезно – лично за теб и за нашата земя!
Ситуацията не е безнадеждна само ако всеки от нас осъзнае, че може и трябва да направи нещо. Да спрем да купуваме пластмасови бутилки за вода постоянно е наистина добро решение и за нашето здраве, и за околната среда.

С бутилка за вода за многократна употреба ще постигнем изключителни ползи като:

  • ще осигуряваме на организма си здраве чрез редовното пиене на вода;
  • ще спестим пари;
  • ще направим изключително добро дело като помогнем на нашата планета.