Новини

„Млади герои”в действие!

28 Април 2017

„Млади герои”в действие!

Щастливи сме да споделим с всички вас, чеинициативата „Млади герои“, на която ние от кампанията ЗАЩОТО ЗДРАВЕТО ИМА ЗНАЧЕНИЕ сме горд партньор, се проведе с повече от голям успех!

Инициативата е обвързана с желанието на всеки човек да промени мястото, на което живее, като това желание е особено ярко застъпено сред най-малките членове на обществото – децата. „Млади герои“ бе част от международният проектYoung Heroes на франчайз мрежата учебни центрове „Хелен Дорон”.

 

На 22-и и 23-и април ученици от 6 учебни центъра „Хелен Дорон” в София сложиха супергеройските си наметала и излязоха на мисия.

 

 

Проектът „Млади герои” премина през няколко етапа:

1.     Discover

Съвместно обмисляне заедно с децата какво не се харесва и би могло да се промени в съответния град/ квартал.

2.     Dream

Децата дават идеи и всички заедно решават как точно ще бъдеосъществена промяната с тяхното лично участие.

3.     Do

Начертаване на план за действие и неговото изпълнение.

Всички ученици решиха да се възпротивят срещу масовото присъствие на кучешки изпражнения в градинките, където играят деца. За целта те направиха табелки, които поставиха из целия град, за да подсещатсобствениците да изхвърлятотпадъците на любимците си където трябва. По време на акцията, както и в последствие в социалните мрежи, инициативата получи много поздравления и подкрепа, а това нямаше как да не изпълни с гордост младите герои.
В учебни центрове „Хелен Дорон” децата се учат да общуват на английски, но усилията на преподавателите не спира дотук. Те им разказват за важните ценности за взаимоотношенията в света около тях, за да спомогнат за изграждането им като личности. Кампанията „Млади герои” също е част от този процес. В нея участват много от 800-те учебни центъра „Хелен Дорон“ по целия свят. Предстои различните проекти да бъдат качени на общата платформа  www.helendoron.com/youngheroes, където всеки може да гласува и подкрепи инициативата, която му харесва най-много.

Партньори на „Млади Геори“ са също: