Новини

Глобалната благотворителна кауза Wings for Life World Run с първо организирано събитие в България

21 Април 2017

Глобалната благотворителна кауза Wings for Life World Run с първо организирано събитие в България

Социалната кампания „Защото здравето има значение“ подкрепя каузата на фондация Wings for Life („Крила за живот") 

Инициативата ще бъде осъществено от клуб Run BG на 7 май в София

 

19.04.2017 г., София. Екипът на Run BG, който ежегодно организира и подкрепя редица състезания по бягане в България, тази година се присъединява към каузата на фондация Wings for Life („Крила за живот“) за набиране на средства, 100% от които се даряват в полза на медицински изследвания, целящи уврежданията на гръбначния стълб да станат напълно лечими.

Всички ние ще можем да бягаме за каузата с отбора на Run BGна 7-и май в Борисовата градина, точно в 14:00 часа – същото време, по което стартират и бяганията в подкрепа на Wings for Life по целия свят (11:00UTC).

Бягането, организирано от Run BG,ще започне от езерото „Ариана“, а дължината на трасето, което ще бъде обособено за събитието, ще бъде 5.01 км. Заради уникалния формат на събитието Wings for Life World Run,  всеки участник ще може да избяга толкова километри, за колкото е подготвен, а не толкова, колкото е дълго трасето.

Участниците нямат за цел да избягат до финиш линията, а да се опитат да я надбягат. В ролята на „финиш линия” влиза кола-преследвач, която 30 минути след началото на състезанието тръгва от старта и постепенно увеличава скоростта си от 15 на 35 км/ч, докато не настигне всички бегачи. В България и други страни, функциите на колата ще бъдат изпълнявани от специалното приложение Wings for Life World Run App.

 


 

Приложението може да бъде свалено за Adroid и iOS и ще отчете какво разстояние сме успели да избягаме, преди да ни „настигне” и ще включи резултата ни в класирането на състезателите от целия свят.


 


 

За фондация Wings for Life/ „Крила за живот“:

Wings for Life / „Крила за живот“ е неправителствена изследователска фондация, основана през 2004 година от Дитрих Матешиц и двукратния световен шампион по мотокрос - Хайнц Кинигаднер.Целта на фондацията е да намери лек за гръбначните увреждания, които засягат повече от 3 милиона души по света, парализирани вследствие на травма, и 130 000 нови пациенти всяка година, пострадали вследствие на пътно-транспортни произшествия, падания или спортни инциденти. „Крила за живот“ финансира 82 изследователски проекта в световен мащаб и работи с екипи от всепризнати и уважавани институти като Cambridge University (Великобритания), Harvard Medical School (САЩ), Karolinska Institute (Швеция), Шарите Берлин (Германия).

 


 

Повече информация за кампанията:

http://www.wingsforlife.com/en/

http://www.wingsforlifeworldrun.com/int/en/

https://www.facebook.com/WingsForLifeWorldRun/

https://www.facebook.com/wingsforlife/?fref=ts

#worldrun #wingsforlife

ВИДЕО И СНИМКИ от световните бягания през 2015 и 2016:

http://bit.ly/2nh9Iy9

 


 

За Run BG:

www.runbg.netе портал и форум за бягане, насочен изцяло към привържениците на този вид спорт в България.

Сайтът разпространява информация,относно бягането, тренировките и екипировката свързана с този спорт. Тук ще откриете и информация относно храненето и възстановяването след тренировки. RunBG събира феновете на бягането, за да могат те да споделят ценен опит и да се забавляват.

RunBG е организатор на RunBG Trail Series – верига състезания, която цели популяризирането на бягането в пресечена местност и в планината. Събитията се организират ежемесечно, освен в случаите, в които няма извънредни прояви. Te имат състезателен характер, но са достъпни за всички любители. Дистанциите и местата на провеждане на събитията са различни и рядко се повтарят.