Новини

Д-р Пламен Кьосев: Коронавирусът ще заглъхне като всичко останало

10 Април 2020

Д-р Пламен Кьосев: Коронавирусът ще заглъхне като всичко останало

Д-р Пламен Кьосев е роден на 17 февруари 1967 година в Русе, но като дете е живял с родителите си в село Мечка. Учил е в СОУ „Йордан Йовков”, а по-късно в Москва завършва последователно Медицина, Икономика, Психология. Днес е отдаден на Хомеопатията. Д-р Кьосев от 1989 година постоянно живее в Москва, но лятото предпочита сенките на родното село Мечка. Пребивава в руската столица от 1976 година, тъй като се наложило да се лекува от рак. Установили го още, когато бил на 4-5 годинки. Преминава през 25 операции, израства по болниците. Написал е дебела книга за билките, издадена само на руски език. Днес лекува елита на Москва, притежава скъпа техника – апарат за диагностика с микровълни. Работи и върху проучване за алкално-киселинния баланс на човек, който по думите му е изключително важен за дълголетието. С д-р Кьосев се свързахме, за да разберем неговото мнение за Covid-19.

Д-р Кьосев, Вие сте се посветил от години на хомеопатията, какво мислите за Covid-19?

  • При грипа е същото. За един месец от грип пламва целият свят. Той излиза от блатата на Индия и продължава напред… Това е от векове. Но грипът си е грип, коронавирусът си е коронавирус. И не се е появил случайно.

А как се появил?

  • Като разработка на военни, за да се атакуват пазарите на Китай, но никой не е предвидил, че ще обхване целия свят.

Каква е разликата между грип и коронавирус?

  • Като проявление има сходни симптоми като грипа, но Covid-19 има по-сериозно въздействие върху човек като поразява белите дробове и води до нарушения в сърдечно-съдовата система.

Защо някои хора го карат на крак, а при други е толкова тежко… Заради съпътстващи заболявания?

  • Затова. Защото ако белите дробове се включат в усложнението става по-трудно за овладяване. Хората с хронични заболявания на белите дробове са много уязвими.

В Русия по-различно ли е?

  • Същата паника е и тук. Същата история. Но с хомеопатия се лекува всичко, симптоматиката… кашлица, температура – дали е коронавирус или грип, ако няма тест, не се знае. Най-лесно преносим е вирусът, когато е по въздушно-капков път, както е в случая.

Цялото интервю можете да откриете в партньорския ни сайт: zdravedae.com