Новини

Безплатни прегледи на костно-мускулната система и през новата година

13 Януари 2017

Безплатни прегледи на костно-мускулната система и през новата година

Нова година – ново начало! И тъй като нашата мисия е да накараме децата да мислят за здравето си по начало, продължаваме с безплатните прегледи в рамките на кампанията ЗАЩОТО ЗДРАВЕТО ИМА ЗНАЧЕНИЕ.Ние от Американската клиника за гръбначни заболявания вярваме, че най-правилното и навременно лечение на проблемите в опорно-двигателната система е превенцията. Затова с общи усилия със Сдружение „СПОРТ, ПРЕВЕНЦИЯ И ЗДРАВЕ“ и с подкрепата на Столична Община инициирахме кампанията ЗАЩОТО ЗДРАВЕТО ИМА ЗНАЧЕНИЕ. Проектът е създаден в отговор на тенденциозно нарастващия процент на деца с гръбначни изкривявания и най-вече в  липсата на практики по мониторинг и превенция срещу гръбначните изкривявания в детска възраст.

До момента интересът към кампанията е повече от голям. Наред с вече проведените прегледи в 88-мо СУ „Димитър Попниколов“, продължаваме по план и с тези в 22-ро СУ „Георги С. Раковски",  55-то СУ "П. Каравелов", ЧСОУ "Свети Георги", ЧСОУ ДРИТА и 85-то СУ "Отец Паисий". В допълнение можем да благодарим на всички родители, които изявиха интерес към превенцията на костно-мускулните проблеми и се обърнаха към нас с желание да бъдат от полза на детето си.

Проблемите на гръбначния стълб в ранна детска възраст и при подрастващите у нас са изключително често срещани. Общо за населението на България статистиката сочи, че около 80% от хората имат някакъв конкретен проблем на костно-мускулната система. Най-често срещана е сколиозата – около 74% от общата статистика, като от нея страдат основно подрастващите в училищна възраст – 4-5% са регистрираните, а редица други дори не знаят, че имат такъв проблем. Тенденцията е тези цифри да нарастват, а именно от нас, родителите, зависи какво ще направим, за да предотвратим подобен проблем при детето си или да вземем мерки при вече възникнал такъв.

Затова не отлагайте за утре – здравето на детето ви е важно днес! Помислете за това каква е неговата стойка, дали има нужда от консултация със специалист и се свържете с такъв, за да можете да направите най-добро за него – да го поверите в ръцете на професионалист.

Повече информация за графика на кампанията, както и за възможните превантивни мерки или необходимите такива при вече открит проблем, можете да научите на сайтът на кампанията ЗАЩОТО ЗДРАВЕТО ИМА ЗНАЧЕНИЕ.