Често задавани въпроси


1. Каква е възрастта, на която може да се развие гръбначно изкривяване?

Гръбначното изкривяване не се развива за ден или два, това е процес, който стартира със заемане на неправилна стойка, която във времето преминава в трайно гръбначно изкривяване.
 

2. От кога е препоръчително да водя детето си на профилактични прегледи?

Специалистите препоръчват профилактиката за гръбначни асиметрии да стартира от 6 годишна възраст.

3. Дясното рамо на детето ми е по-високо от лявото. Трябва ли да се притеснявам?

Препоръчваме ви консултация със специалист, който да изследва детето за гръбначно изкривяване. Често посочената от вас стойка е сигнал за развитие на сколиоза.

4. На каква възраст трябва да са децата ми, за да се подложат на лечение?

Ние лекуваме пациенти на възраст от няколко дни до 92 години.

5. Ученик съм и имам сколиоза. След като цял ден седя в клас и уча, се схващам и изпитвам силна болка, която не изпитвам преди училище. Вашата терапия може ли да ми помогне за това без да изоставам в училище?

Да, едно от предимствата на нашата програма за лечение е, че тя Ви позволява да продължите ежедневните си занимания без прекъсване. Много от нашите пациенти са ученици и те са в състояние да седят в клас и учат по цял ден без да пропускат и един час.

6. Имам 12-годишна дъщеря, която наскоро бе диагностицирана със сколиоза. Тя е много притеснителна и ние бихме искали да избегнем операцията. Трябва ли да започнем с носенето на корсет и да видим дали това помага преди да предприемем по-радикални лечения?

Ефективността на корсета е широко обсъждана в медицинската общност. Много държави, включително Ирландия и части от Европа, са прекратили практиката на носенето на корсет. Корсетът може да причини психологически белези заради социалните последици от носенето му – училището е достатъчно трудно за децата без да се налага да носят корсет. Ние използваме най-модерната физикална медицина, за да променим от много леки изкривявания от 10-12 градуса, до такива от 86 градуса. Смятаме, че поставянето на корсет на дете най-вероятно няма да има измеримо въздействие и не е най-добрият вариант за лечение. Има прости интервенции, които можем да направим сега, за да се предотврати прогресията на изкривяването. Моля, не чакайте – обадете ни се днес за консултация. Проверете нашата Страница за лечение на сколиоза в ранен стадий.

7. Какви видове здравни застраховки приема Американската клиника за гръбначни заболявания?

Ние ще проверим покритието на всички видове здравни застраховки. Покритието зависи от вида на здравната застраховка.

8. Какъв процент обикновено се покрива от застраховката?

Застрахователните планове варират от 100% до никакво покритие. Въпреки това, повечето застрахователни компании плащат поне някаква част от лечението. Като част от нашия процес за нови пациенти, е да обясним в подробност Вашето обезщетение, като се уверяваме, че напълно разбирате всички финансови задължения, които може да имате.

9. Бих искал да дойда при Ваш лекар за консултация. Ще ми бъде ли правена лечебна процедура при първото посещение? Какво да очаквам?

Можете да очаквате процес за нови пациенти, включващ две посещения, при които да оценим задълбочено състоянието Ви и да установим как тялото Ви ще реагира на нашите програми за лечение. При първото Ви посещение, ще Ви бъде снета пълна анамнеза и ще преминете пълен физикален преглед. Ако е необходимо, ще правим набор от рентгенови снимки, за да ни помогне да визуализираме гръбначния стълб в неговите три измерения, за да видим къде са стрес точките в гръбначната Ви система. След това, при второто Ви посещение, обсъждаме с Вас резултатите от прегледа и изследванията Ви. Ако нашата програма за лечение се окаже подходяща за Вашето състояние, ние Ви запознаваме и Ви предлагаме план за лечение. В този ден може да започнете и лечението. Вижте нашата Страница за нови пациенти.

10. Мога ли да идвам за лечебна процедура, само когато ме заболи?

В повечето случаи, епизодичното лечение не прави нищо, за да се коригира причината за проблема. След като нашите пациенти преминат нашата коригиращи програма, има моменти, когато епизодичното лечение може да се окаже от полза; Въпреки това, ние третираме проблема според всеки отделен случай.

11. Могат ли бременни жени да се подложат на лечение?

Да, много пациенти идват при нас за помощ с различни симптоми при бременност. Някои изследвания показват, че лечението по време на бременност може да намали продължителността на раждането наполовина.

12. Какви са резултатите от използването на оборудване за декомпресия и други лечения за изместени дискове във Вашата клиника? Налагат ли се многократни лечения?

Доказано е, че декомпресията намалява болката в 86% от случаите на дискови лезии. Въпреки това, декомпресията е само част от решението. Друга част от решението е третиране на причината за дисковия проблем, а в 97% от случаите, това е опорно-двигателния апарат. Да, необходими са многократни процедури за трайни резултати. Проверете нашата страница: Спинална декомпресия.

13. Колко дълги и чести са процедурите за лечение на дискова херния?

Има различни нива на дискови лезии, които изискват различни нива на лечение. Обикновено, дисковата лезия е само един от факторите; нашите процедури са насочени към проблемите, които водят до дегенерация или херния на диска на първо място. Всяко лечение протича около час. Средно, планът на лечение е между 24 – 36 процедури, извършвани в продължение на 2 – 4 месеца. Пациентите с дискови лезии обикновено започват да чувстват значително облекчение в рамките на 2-3 седмици.

14. През последните пет години страдам от хронично главоболие. Посетих безуспешно няколко лекари и се чудя кое отличава Вашата клиника освен факта, че трябва да пътувам три часа, за да стигна до Вас?

Ние използваме най-прогресивните съществуващи технологии и нашите лекари са лидери в своята област. Ние третираме причината за главоболието Ви. Често причината е мускулна и от структурен характер, както и неврологична. Третирането само на един от тези компоненти води до ограничено облекчение. Ние третираме и трите. Нашите методи могат да трансформират Вашата поза и биомеханика, което значително намалява главоболието.
Пациентите на Американската клиника за гръбначни заболявания пътуват от всички краища на света, за да се възползват от нашите иновативни методи на лечение. Добрата новина е, че в края на програмата ще имате уреди, за да продължите самостоятелно да работите върху подобрението си.

15. Имам хронична мигрена и единственото облекчение на болката е с лекарства с рецепта. Бих искал да намеря лечение, което да облекчи болката, без да използвам лекарства. Можете ли да ми помогнете?

Мигрената е много болезнено състояние и засяга значителна част от населението. Много от пристъпите на мигрена се дължат на проблеми с притока на кръв към задната част на мозъка от артерията, която върви по задната част на врата. Точката на възпаление на тази артерия е разположена в основата на черепа в триъгълник от мускулите. Когато тези мускули са възпалени (или са в спазъм) поради увреждане на врата, те могат да създават и да предизвикват главоболие.
Чрез промяна на формата на Вашите шийни прешлени, както и на начина, по който черепа се балансира върху врата, ние можем значително да повлияем на мигрената. Ние имаме много висок процент на успеваемост при мигрената, защото се фокусираме върху причината за главоболието.

16. Пристъпите на главоболие и световъртеж започват да влошават начина ми на живот и чух, че Вие можете да ми помогнете. Какво включва Вашето лечение и ще трябва ли завинаги да съм на лечение при Вас, за да контролирам главоболията?

Проучванията сочат, че много от пристъпите на главоболие и световъртеж са по същество цервикогенни, което означава, че идват от областта на врата. Вратът комуникира с мозъка, за да Ви информира къде се намирате в пространството. (Например, можете да затворите очите си и да огънете пръста си и знаете, че той е огънат.) Когато нещата не работят правилно, вратът не е в състояние да комуникира добре с мозъка, което води до световъртеж. Главоболието често е резултат от мускулно-скелетни проблеми, идващи от врата. След като преминете нашата коригираща програма, можете да поддържате състоянието в собствения си дом с оборудване на клиниката, което предлагаме на нашите пациенти като част от плана на лечение.

17. Миналата година претърпях операция за фузия на диск на врата. Операцията доведе до известно облекчение, но болката се връща. Могат ли Вашите лечения за дискова протрузия все пак да ми помогнат?

Да, ние лекуваме пациенти, претърпели операция на гърба. Това, което описвате понякога се нарича синдром на неуспешната операция на гърба, която, за съжаление, се среща доста често. В зависимост от вида операция, има отличен шанс да сме в състояние да Ви помогнем. Ние третираме основната причина за Вашата дискова лезия, както и помагаме на самия диск. При операции, при които има фузия на гръбначния стълб, ние работим интензивно с болката на меките тъкани. При операции като микродискектомия, когато дискът е все още налице, можем да помогнем на самия диск.